Nieuws

Drukke eerste dag van de 59e Drentse Fiets4Daagse

De Drentse Fiets4Daagse is van start gegaan en de eerste dag was een daverend succes!

Dit fantastische evenement zal plaatsvinden van 25 t/m 28 juli 2024 vanuit Dalen, Diever, Meppel en Westerbork!
De 59e editie van de Drentse Fiets4Daagse is met een daverend succes van start gegaan! De eerste dag bracht een ongekende drukte met zich mee, die de verwachtingen overtrof, maar liefst 15% meer aanmelding dan vorig jaar.

Fietsers uit alle hoeken van het land verzamelden zich bij de vier startplaatsen om hun fietsfeest te beginnen richting de schilderachtige dorpen, natuur en al het moois dat Drenthe te bieden heeft. Alle deelnemers werden vlot voorzien van hun fietsvlaggetje en het programmaboekje, waarin natuurlijk de felbegeerde stempels verzameld kunnen worden. De stemming zat er overal goed in. Het mooie fietsweer droeg bij aan het fantastische aantal deelnemers, dat de organisatie vooraf niet had kunnen voorzien.

Een nieuwe startlocatie voor startplaats Meppel en dat beviel goed. Daar startte men voor het eerst vanuit de kantine van FC Meppel, waar het al vroeg erg druk was. De route van vandaag ging naar Havelte en Uffelte. In Diever werden de deelnemers enthousiast uitgezwaaid door startplaatsvoorzitter Jannes Jonker, die de sfeer er goed inbracht. Startplaats Dalen was historisch druk; hier was het een waar feest van fietsers. De organisatie had het zo druk dat ze ter plekke routes moesten bijdrukken om aan de vraag te voldoen. In Westerbork ontstond er een kleine paniek, aangezien de hoge aantallen deelnemers leidden tot de noodzaak om extra bingokaarten en programmaboekjes bij te drukken voor de komende dagen. Ook werden de bestellingen voor het ontbijt her en der in allerijl opgehoogd om ervoor te zorgen dat iedereen goed verzorgd aan het ontbijt zit dit weekend.

De organisatie kijkt met veel enthousiasme terug op deze geslaagde eerste dag en is vastbesloten om de rest van de Fiets4Daagse net zo succesvol te laten verlopen. Iedere dag kan er gestart worden vanuit de startplaatsen Dalen, Diever, Meppel en Westerbork om een of meerdere dagen mee te doen. Inschrijven kan tot op de dag zelf en zowel online als in de startplaats. De organisatie roept iedereen op om de komende dagen zelf de 59e Drentse Fiets4Daagse mee te beleven! Het is een waar feestje op de fiets, dwars door Drenthe en oergezellig!

De oudste

De gezelligste

De grootste